Timpanometrija

Timpanometrija je objektivna metoda kojom su ispituje stanje funkcionisanja srednjeg uva, pokretljivosti bubne opne i pritiska u srednjem uvu. Na osnovu dobijenih nalaza zaključujemo o mobilnosti bubne opne, slušnih koščica, prohodnosti Eustahijeve tube i prisustvu tečnosti u srednjem uvu. Prisustvo patološkog procesa u srednjem uvu, ukoliko se na vreme ne leči, dovodi do oštećenja sluha.

Kontaktirajte nas i zakažite pregled!

Timpanometrija – nalazi testova

Pre nego što ispitivanje otpočne, neophodno je uraditi otoskopiju, kako bi se utvrdila prohodnost spoljnog slušnog kanala. Otoskopijom se može utvrditi eventualno prisustvo ušne masti, stranog tela ili patološkog sadržaja. Nakon uklanjanja sadržaja može se pristupiti timpanometriji. Tokom izvođenja ovog kratkotrajnog i bezbolnog testa veoma je važno da ne pričate, gutate ili žvaćete, kako bi nalaz bio adekvatan. Sve promene će biti zabeležene na timpanogramu.

Na timpanogramu će biti prikazana krivulja koja odražava stanje u srednjem uvu, fiziološko ili patološko. Rezultat timpanometrije tumači vaš ORL specijalista u Audiovox ordinaciji.

Celokupno testiranje je apsolutno bezbedno i bezbolno, a traje svega nekoliko minuta. 

Ovaj vid pregleda je ključan kako bi se na vreme uspostavila pravilna dijagnoza sa ciljem lečenja ili ublažavanja prisutnih simptoma. Pravovremeni ORL pregled i timpanometrija naročito kod dece omogućuje adekvatno lečenje a time i očuvanje sluha i dalji psihofizički razvoj i socijalni kontakt. U Audiovox ORL ordinaciji možete biti bezbrižni budući da imamo tim stručnjaka koji će učiniti sve kako bi vaši mališani imali najpozitivnije iskustvo.

Audiometrija i timpanometrija su kompatibile metode koje se nadopunjuju u neophodnoj dijagnostici.

Timpanometrija – cena usluge u skladu sa kvalitetom

Pregled srednjeg uha možete obaviti u Audiovox ordinaciji u Beogradu, na adresi Zeleni venac 6/I, svakog radnog dana od 9 do 13 h.

Kontaktirajte nas pozivom na broj telefona 011/ 26 28 184 ili putem kontakt forme naše specijalističke ordinacije, kako biste se raspitali o cenama usluga i zakazali vaš termin.

Uverite se u ekspertizu našeg profesionalnog osoblja i kvalitet usluge koju nudimo!

Zakažite ovu uslugu!